twitter

Fa. Freek van der Velden Fa. Freek van der Velden

Fa. Freek van der Velden

Geen bij-onvriendelijke middelen bij ons product

Firma (of Kwekerij wordt ook genoemd) Freek van der Velden is een, bijna honderdjarig, familiebedrijf uit Delfgauw. Vader Freek en zoon Martin telen op 2 locaties  Potgerbera, Helleborus en Garvinea van uitstekende kwaliteit. 

Freek: “De kwaliteit van ons product is altijd ons voornaamste uitgangspunt geweest, we telen wat rustiger en zetten de planten wijder. Dit is gunstig voor de kwaliteit van al onze planten. Ook zorgen we steeds voor nieuwe soorten in ons assortiment, maar we nemen alleen soorten die goed scoren bij de bloeiproeven. 

Geen bij-onvriendelijke middelen bij ons product

Martin: “Maar naast het telen van kwaliteit is het milieu meer en meer een onderdeel van ons bedrijf. We willen het milieu zo min mogelijk belasten, hergebruiken het water, scheiden afval en wekken onze eigen energie op. Bij de gewasbescherming gaan we uit van biologische gewasbescherming en een laatste belangrijke ontwikkeling is dat we  geen bij-onvriendelijke middelen meer gebruiken.

Ook bij de verpakkingen zijn er allerlei nieuwe manieren om het milieu te ontzien. Kweekpotten zijn gemaakt van restafval van plastic fabrieken. We gebruiken kartonnen of  biologisch afbreekbare trays en  biologisch afbreekbare covers. En als het kan, gebruiken we geen hoezen voor onze planten maar een kartonnen rand om ze te beschermen. En als het aan ons ligt komen er nog veel meer innovaties.”

We hebben de certificaten  Productproof, MPS-A, -GAP, -SQ, -FLORIMARK PRODUCTION, -QUALITY,  -GLOBAL GAP. 

  • Van der Velden

Fa. Freek van der Velden
S. v.d. Oyeweg 51
2645 CC Delfgauw
Telefoon 0657286633
F: (015) 215 48 29
E: verkoop@fafvdvelden.nl
W: www.freekvandervelden.nl